Prémiový obsah
★★★★
23.6K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Změklý tuk třeme se Sorbitem, přidáme žloutek, potom mléko a třetinu prosáté mouky. Do lehké pěny vmícháme
Změklý tuk umícháme s rozdrobeným sladidlem do pěny, pak do směsi postupně vmícháme žloutky a nakonec
Linecké těsto vyválíme, vložíme do vymazané a vysypané formy a zapečeme dozlatova v troubě. Hotový korpus
Z meruňkové šťávy, pudinkového prášku, cukru a citronové Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.
Mouku smícháme v míse s práškem do pečiva a pomletými ořechy. Zvlášť rozšleháme mléko, sladidlo, vejce
Rozehřátý tuk, teplé mléko, Sorbit a vejce rozšleháme v mixéru nebo v misce, nalijeme do mouky prosáté