Prémiový obsah
★★★
18.5K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
většího hrnce s vodou a trošičkou soli, nechceme mít polévku Polévku dochutíme pepřem, mletou paprikou a majoránkou
Jelítka zbavíme slupky a nakrájíme na 2 cm kolečka. Sádlo rozpustíme v hrnci, přidáme cibuli. Zalijeme
Kroupy propláchneme studenou vodou. Poté je dáme do hrnce a zalijeme je dvojnásobným množstvím vody.
Do polévky vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, uvařené
Očištěnou a posekanou cibuli zpění na špeku. Přidáme umyté kroupy, zalijeme vodou a vaříme. Před dovařením
Maso nakrájíme na malé kostičky. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme pálivou papriku
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a na rozpáleném sádle osmažíme. Potom přidáme na kousky nakrájené
Dobře vyprané kroupy uvaříme do měkka, propláchneme a necháme okapat. Druhý den je přelijeme procezenou