Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Osmaženou cibuli zaprášíme paprikou a moukou, zalijeme vývarem Hotová srdíčka podáváme s rýží.
Kuřecí srdíčka rozpůlíme a vaříme v malém množství orestujeme na másle na jemno nastrouhanou mrkev a zalijeme vývarem
Kuřeci kostry rozsekněte na čtvrtiny, kořenovou zeleninu Vývar slijte přes velmi jemné sitko.
Vývar scedíme, odebereme maso, které nakrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru.
Cibuli neloupeme a vložíme ji celou (vývar tak zůstane
proto, aby zeleninový vývar zůstal čirý. obzvlášť pokud pospíchám, vařím zavářku rovnou ve vývaru
Jakmile se na vývaru začne tvořit pěna, odebíráme ji Poté vývar scedíme a necháme vychladit.