Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Česnečku vaříme do změknutí brambor. Hotovou česnečku se sýrem ihned podáváme.
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a orestujeme na pánvi do hněda. Potom z pánve sundáme a chvíli
Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme a vložíme do zapékací mísy. Směs koření promícháme s olejem a každou
Mořské plody omyjeme, krevety oloupeme, na olivovém oleji si orestujeme cibulku, česnek a necháme provonět
Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den vodu slijeme a nalijeme do fazolí vývar a víno. Přidáme nakrájenou
Fazole přebereme od nečistot a namočíme přes noc do vody. Ráno je uvaříme do měkka. Mrkev a cibuli oloupeme
Fazole si přes noc namočíme a poté je asi za dvacet minut uvaříme doměkka. V hrnci si na olivovém oleji
Pyré rozředíme 100 ml vody, přidáme nasekanou bazalku a přivedeme k varu a rozmixujeme. Zahustíme škrobem
V hrnci s vodou uvaříme nakrájené brambory. Přidáme trochu kmínu, sůl a trochu pepře. Dále vmícháme vejce
Hovězí maso omyjeme a v osolené vodě uvaříme doměkka s jednou rozpůlenou cibulí a pepřem. Druhou cibuli
Osmahneme si slaninku s cibulkou, přidáme vodu, brambory na kostičky, kmín, sůl a uvaříme. Dochutíme
Chléb nakrájíme na kostičky nebo na nudličky a na sádle ho osmažíme. V hovězím vývaru povaříme utřený