Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Přidáme smetanu, houby propláchnuté uvaříme zvlášť v troše vody a hotové přidáme do polévky.
V hrnku rozmícháme mouku s vodou a polévku zahustíme octem, solí, pepřem a nakonec přidáme zakysanou smetanu
V polévkové míse si umícháme smetanu se žloutkem,tlučeným pepřem a sekanou petrželkou a polévku do ní nalijeme
Pak je přidáme do polévky, a když se brambory dovářejí , zatřepeme ji kyselou smetanou.