Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
Do hrnce s vodou dáme asi na hodinu vařit vepřovou kost. Uvařenou kost vyjmeme a měkké maso obereme do
Z roštěnce nakrájíme čtyři řízky (okraje nařežeme, aby se při pečení nezkroutili), zlehka naklepeme,
Vepřové, hovězí a telecí maso umyjeme, nameleme, osolíme a smícháme s vejcem, strouhankou a houskou namočenou
Příprava těsta: V misce promícháme mouku se špetkou soli, přidáme vodu a 1 vejce. Vypracujeme hladké
Maso umeleme na strojku s houskou máčenou v mléce. Pak vmícháme trochu másla, sůl, vejce. Z této hmoty
Do nahřátého šálku nalijeme vodku a zalijeme horkou kávou. Doplníme kondenzovaným mlékem nebo smetanou.Do
Kostičky slaniny zpěníme, přidáme cibuli a po chvíli česnek s pórkem. Dále přidáme mleté maso, osolíme
Hovězí maso umyjeme, dáme do většího hrnce, přidáme bobkový list, celý pepř, sůl, vše zalijeme vodou
Veku si pokrájíme našikmo, aby jsme plátky měli delší, než jsme zvyklí. Plátky pomažeme salátem (kupovaným
Žloutek zamícháme se solí a hořčicí a za stálého míchání přikapáváme olej. Přilijeme citronovou šťávu
Maso umyjeme a ve směru vláken protáhneme úzké proužky uzené slaniny. Opečeme ho na rozpáleném sádle