Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Z polévky vyndáme bobkový list a polovinu brambor, pórku a tresky.
Tresku nakrájíme na větší kousky a vložíme ji asi na 5 minut do slabě vroucí polévky.
Uvaříme kroupy, uzené koleno podélně rozřízneme, oddělíme Těsně před dovařením vložíme do polévky uvařené kroupy
Uvaříme kroupy, uzené koleno podélně rozřízneme, oddělíme Těsně před dovařením vložíme do polévky uvařené kroupy
Umyté maso dáme vařit a později přidáme kroupy. Jakmile jsou kroupy polouvařené, přidáme očištěnou zeleninu
Použijeme vývar z uzeného kolene či žeber, kostí, které Polévku osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou.
Potom do polévky zavaříme krupici, přilijeme mléko Polévku dále dochutíme jemně nasekanou petrželovou