2.7K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Potom do polévky přilijeme mléko a přidáme rozdrobené Když polévka začne vřít, přisypeme sýr nastrouhaný
Nic nesmí hnědnout, aby polévka na konci dostala pěknou Přidejte pažitku a nechte dalších 10 minut vařit.
tavený sýr a dobře rozmixujeme, aby se sýr rozpustil a polévka oloupeme, prolisujeme a přidáme společně se smetanou do polévky
oloupeme, nakrájíme na 2 cm špalíky a dáme vařit do polévky Před podáváním vsypeme nasekanou pažitku a přidáme
Do vroucí vody s kmínem přilijeme mléko a necháme přejít varem. Přidáme nastrouhaný sýr, necháme asi
Do polévky přidáme nakrájené kousky chřestu a přidáme
trošku pepře, dle chuti ještě soli a nakonec nasekanou pažitku
Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme
Tip: Pokud budeme polévku připravovat ze starších cuket V případě potřeby je možné polévku zahustit trochou
poté přidáme smetanu - ponorným mixérem rozmixujeme polévku Výborná s krutónky nebo jen s nasekanou pažitkou.