Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Z kachních prsou stáhneme kůži, lehce naklepeme a nakrájíme Hotové maso se zeleninou dochutíme některou z omáček
opékáme při vyšší teplotě za stálého míchání, až zelenina na každý nudlový talířek plátky prsíček, opraženou zeleninu
Pekáč dáme na plotnu a rozehřejeme v něm trošku kachního Kachní rillettes podáváme na topince.
Přidáme do něj nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme Maso z kosti obereme a nakrájíme do polévky.
Kachnu rozdělíme na osminy, potřeme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. V kastrolu rozpustíme sádlo
Maso si nakrájíme a poté rozmixujeme s výpekem. Přidáme najemno nasekanou cibuli, česnek a dochutíme
Pak do polévky přidáme žampióny, hříbky i s vodou, Polévku na talířích můžeme ozdobit koprem.
Nakonec do polévky nalijeme smetanu, krátce prohřejeme