Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Tato polévka se většinou vaří jen po zabíjačce, a to Do čisté přecezené polévky, které je velmi mastná,
Potom do polévky přidáme nudle a vaříme ještě několik Hotovou polévku v talířích ozdobíme jemně nasekanou
Ovarová polévka se většinou vaří po zabijačce a to Polévku přecedíme, přidáme zvlášť uvařené kroupy v
Vepřové koleno umyjeme, vložíme do horké vody a vaříme asi půl hodiny. Potom přidáme očištěnou, nakrájenou
, přidáme citrónovou šťávu a nakonec zašleháme kyselou Pak přidáme zbývající polévku, nakrájené oboje maso
orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kyselé Polévku krátce povaříme, aby se chutě spojily.
Těsně před dovařením čočky do polévky přidáme očištěné
slanině , zaprášíme mletou paprikou a přidáme do polévky Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a můžeme přidat
Pak základ polévky zalijeme vývarem a vaříme, až hrášek Ponorným mixérem polévku rozmixujeme dohladka, přilijeme
Koleno vložíme do hrnce s vroucí vodou. Přidáme překrojenou cibuli, česnek, bobkový list a pepř s novým
Polévku zahustíme, osolíme, opepříme a přidáme kopr