Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Vejce se nevaří ve skořápce, nýbrž opatrně rozbitá, omáčka opět vře, rozbijeme do ní opatrně vedle sebe vejce
Uvedeme znovu do varu, zmírníme plamen a vejce necháme Uvařená vejce vybereme, necháme okapat a ještě horká
Potom ji rozložíme na teplou misku a na ni upravíme ztracená vejce, která posypeme petrželovou natí a polijeme
Připravte pošírované vejce. krajíce a na každý položte přīpravené pošírované vejce
vařící osolené vody s octem dáme opatrně vařit čerstvá vejce Vejce vaříme ve vodě čtyři minuty.
Na ztracená vejce si dáme do velkého hrnce vodu s octem Vejce rozklepneme do misky.
Hotová vejce dáme na talířek a přelijeme majonézou, Vejce posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme
po rozklepnutí vložíme rychle vejce do polévky, aby Vejce po chvilce opatrně v polévce zamícháme, ale opravdu
Čistý vývar pak znovu krátce zahřejte, do polévky můžete Polévku servírujte vždy s jedním vejcem na porci.
Jarní cibulku a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky se vejce srazilo.