Myslíte si, že skvrny od borůvek nejdou vyčistit? Tak to se pletete, když použijete kyselé mléko, a pak oděv vyperete v teplé vodě.
Fleky budou pryč.
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečeme na másle dozlatova, zaprášíme moukou a upražíme světlou jíšku
Jakmile začne polévka pobublávat, přihodíme kostku Polévku podáváme s krutony a čerstvou nasekanou petrželkou
Polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Polévku můžeme ozdobit nasekanými bylinkami.
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Zaprášíme moukou, a zalijeme vývarem. Poté přidáme
Na oleji v hlubokém hrnci osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, kousek pórku, hrách
Pokud nemáte rádi hráškové slupky, polévku přeced’te
Hrách zalijeme vodou den předem. Žebra uvaříme v hrnci s kořením doměkka. Hrách zcedíme a uvaříme v čisté
Hrách si den dopředu namočíme do studené vody, poté slijeme, vyměníme vodu a uvaříme doměkka. Rozmixujeme
Hrách uvaříme do poloměkka a scedíme ho. Maso nakrájíme na kousky a na mírném ohni vaříme. Když je maso
, osolíme a vaříme tak dlouho než kroupy změknou. Polévka osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku