Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
nadrobno nakrájenou, rozmixovanou (popř. namletou) zeleninu
Hotovou polévku servírujeme se lžíce smetany a čerstvými
změkne, přidáme fazole, brambory a mrkev, vaříme dokud zelenina Pokud je polévka příliš řídká, můžeme zahustit máslovou
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli osmažíme na oleji, přidáme mletou papriku a necháme zpěnit
Zalijeme vodou, přidáme kmín a jakmile začne polévka Směs přidáme do polévky, ochutíme česnekem, feferonkou
většího hrnce s vodou a trošičkou soli, nechceme mít polévku Polévku dochutíme pepřem, mletou paprikou a majoránkou
Uvařené dršťky sceďte, vývar si schovejte do polévky
Jíšku přidáme do polévky a povaříme. Před koncem tepelné úpravy vložíme do polévky kolečka