Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
V hrnci zahřejeme olej a 5-10 minut na něm opečeme cibuli. Přidáme plátky česneku a po minutě i nastrouhanou
V kastrólku rozehřejeme máslo a orestujeme na něm zeleninu. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme
Rýži podusíme do měkka a vychladlou ji prolisujeme. V malé misce utřeme máslo, přidáme vejce, sůl, drcený
Lžíci nebo ručně trvarujeme noky, které vaříme ve vroucí děrovanou naběračkou a promastíme máslem poté vložíme do polévky
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme na kousky nakrájenou oloupanou cuketu. Krátce
Cuketu oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kousky, osolíme a vložíme společně s nakrájenou cibulí do hrnce
Tip: Pokud budeme polévku připravovat ze starších cuket V případě potřeby je možné polévku zahustit trochou
minut odležet a potom pomocí dvou lžiček tvarujeme noky Potom hotové noky a zeleninu vložíme do scezeného vývaru
Bramboru očistíme škrabkou a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do kastrůlku a zalijeme 0,2 l vody. Přidáme