7.1K čtenářů
2 h 45 m
Kuchař Berda
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Přidáme smetanu, houby propláchnuté uvaříme zvlášť v troše vody a hotové přidáme do polévky.
Rozkvedláme zakysanou smetanu s moukou a nalijeme k natvrdo, ty potom přidáme do hotové polévky.
si připravíme bešamel, ještě teplý ho přidáme do polévky Krátce povaříme a nakonec opepříme a přidáme zakysanou smetanou
Z 2/3 tuku a mouky připravíme jíšku, přilijeme vodu a mléko. Osolíme, opepříme a vaříme. Přidáme bobkový
Ty zavaříme do polévky až ve chvíly, kdy nejsou brambory
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme trochu oleje a slaninu
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a přidáme
Na másle si uděláme jíšku, přidáme smetanu, koriandr a přivedeme k varu, dokud nezhoustne, přidáme do polévky