Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Květák nakrájíme na růžičky a opereme pod tekoucí vodou, necháme okapat. Brambory oloupeme, omyjeme a
Uděláme jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme a když voda vře, přidáme růžičky květáku. Vaříme 15-20 minut
Polévku servírujeme teplou, s nastrouhaným čedarem
Příprava polévky: Na másle opečeme cibuli, květák pak Příprava polévky: Květák rozmixujeme v blenderu s cca
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Květák omyjeme a nakrájíme na kousky. Zalijeme vodou,
Nakonec do polévky zavaříme žloutek rozšlehaný v trošce Polévku na talířích podáváme posypanou jemně nasekanou
Květák zbavíme zelených listů, omyjeme a rozebereme na růžičky, které dáme vařit do osolené vody. Mezitím
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme růžičky květáku. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme