Prémiový obsah
★★★
7.7K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Banány oloupeme a překrojíme na půl. Půlky překrojíme podélně zase na půl. Půlky napíchneme širší částí
Z bílků ušleháme sníh, přidáme moučkový cukr a ušleháme dohusta. Oloupané banány nakrájíme, pokapeme
Piškotový korpus potřeme džeme, potom krémem, poklademe jej kolečky oloupaných banánů a vložíme do dortové
Odležené linecké těsto rozválíme, vložíme do koláčové formy, dobře přitiskneme ke dnu a ke stěnám. Těsto
Na těsto si smícháme mouku s kypřícím práškem, cukr, sodu, špetku soli, skořici a špetku muškátového
Tuk společně s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutkem umícháme do pěny, přidáme smetanu, mouku smíchanou
Na toastový chléb položíme na plátky nakrájený banán, přikryjeme plátkem sýra, opepříme a přikryjeme
Rozmačkaný banán smícháme s vejci, skořicí, kypřícím práškem a pořádně promícháme. Z těsta smažíme lívance
Listové těsto rozválíme na plát, posypeme skořicovým cukrem a troškou nastrouhané čokolády. Válečkem
Banány rozmačkáme a zakápneme citronovou šťávou. Vejce ušleháme do pěny s cukrem, přidáme mouku smíchanou
Sušenky rozdrtíme či rozmixujeme a zalijeme rozpuštěným máslem. Formu si vyložíme pečícím papírem a po
Ingredienci rozmixujeme v mixéru a těsto smažíme v lívanečníku. Hotové lívance ozdobíme tvarohem a čerstvým