Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
, vmícháme brynzu nebo tvaroh a když se začne srážet Osolíme, vmícháme utřený česnek a ozdobíme petrželkou
Brynzu necháme změknout, smícháme se zakysanou smetanou řepy a opět brynza.
Brynzu rozmícháme se smetanou dohladka a opepříme. Scezené horké halušky promícháme s brynzou a na talířích
Loupanou pohanku přebereme, propláchneme a v osolené Do pohanky zamícháme nadrobenou brynzu, na to dáme
Na oleji zpěníme prolisovaný česnek, přidáme scezenou Přimícháme brynzu, posypeme natí a ozdobíme měsíčky
Loupanou pohanku spaříme vařící osolenou vodou a necháme Posypeme ji brynzou a přelijeme smaženou cibulku se
Uvařené halušky vytáhneme, promícháme s brynzou a polijeme
Papriku i nať si nadrobno nasekáme, lučinu smícháme s brynzou
Smetanu rozehřejeme v hrnci, přidáme brynzu a rozmícháme Halušky podáváme s opečenou slaninou, brynzou a posypeme