Prémiový obsah
★★★
8.1K čtenářů
15 m
Kuchař Berda
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Uzenou makrelu obereme od kostí a kůže, do misky k obrané rybě přidáme pomazánkové máslo, cottage sýr
Čertovu pomazánku z uzenáčů necháme odležet. Pomazánka z uzenáčů je dobrá s chlebem.
Rybu vykostíme a maso vložíme do nádoby zároveň se sýrem a máslem a rozmixujeme na jemnou pastu. Podle
Očištěný celer, petržel i karotku uvaříme v osolené vodě doměkka. Dáváme pozor, abychom ji nerozvařili
Škvarky pomeleme na masovém strojku spolu s česnekem (množství dle chuti). Sladkokyselé okurky nastrouháme
Papriky, cibuli a feferonky umeleme na masovém mlýnku, přidáme sůl, cukr, ocet a protlak a vaříme 60
Větší část Hermelínu nahrubo nastrouháme do pomazánkového másla. Přidáme nasekané černé a zelené olivy
Uvaříme pohanku, po vychladnutí vmícháme tvaroh, jemně pokrájenou cibulku, petrželku, dobře promícháme