Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Zeleninu nastrouháme nahrubo, cibulku nakrájíme najemno
Jestli se nám zdá pomazánka příliš tuhá, můžeme naředit
Všechnu zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky Poté zeleninu rozmixujeme, vmícháme hustou kašičku
Zeleninu, česnek a cibuli nakrájíme na malé kousky. Podlijeme vývarem a vaříme dokud zelenina nezměkne.
Veškerou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky Do uvařené zeleniny přidáme na kostičky nakrájenou
rozehřejeme olej, do kterého postupně přidáváme očištěnou kořenovou zeleninu (petržel, mrkev) nakrájenou na malé kousky
osmahneme cibuli dozlatova, přidáme nadrobno pokrájenou kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme.
osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme kousky očištěné zeleniny
do papiňáku, přidáme všechnu očištěnou a oloupanou zeleninu Maso ze slepice obereme, zeleninu nakrájíme na kousky
Poté přidáme zeleninu a vaříme ještě 10 minut.
Přidáme i ostatní zeleninu. Vaříme asi 15-20 minut až je zelenina měkká.