Pokud připálíme mléko v hliníkovém hrnci, stačí v hrnci povařit jednu cibuli.
Připálené mléko vystoupí na hladinu v podobě pěny.
Očistěný celer jemně nastrouháme a hned vmícháme do majonézy. Přidáme nastrouhanou mrkev a sýr, osolíme
Na jemném struhadle nastrouháme celer a mrkev. Smícháme s tvarohem nebo ricottou a dochutíme solí, pepřem
Celer pčistíme a uvaříme v osolené vodě a necháme zchladnout. Nastrouháme si uvařený celer a tvrdý sýr
Celer očistíme, omyjeme, rozkrojíme na poloviny a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme do mísy, zakapeme
Mrkev a celer očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Poté promícháme se sýrem a jogurtem. Dochutíme
Celer oloupeme a omyjeme. Tvrdý sýr najemno nastrouháme. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky
Celer a jablka nastrouháme nahrubo, mrkev najemno. Přidáme zálivku a vše dobře promícháme. Dáme vychladit
Celer nakrájíme na centimetrové plátky a asi 5 minut povaříme v malém množství vody. Vychladlý celer
Uvedené přísady zpracujeme na těsto, které vyválíme na plát asi půl centimetru silný. Rádlem nakrájíme
Celer oloupeme, omyjeme, rozkrojíme a v osolené vodě vaříme doměkka. Poté jej vyjmeme a necháme vychladnout
Celer očistíme a nakrájíme na kostičky, osmažíme dozlatova a másle, zalijeme vývarem a dusíme doměkka
Do připravených, čistých sklenic dáme nakrájený celer, okurky, cibuli, koření s koprem. Do plna zalijeme
Tato pomazánka je fakt mňam!