Prémiový obsah
★★★
9.7K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.
Nejprve si uvaříme brambory ve slupce. Po vychladnutí je rozřízneme podélně a vydlabeme. Vydlabanou část
Na vále nastrouháme olomoucké tvarůžky na hrubším struhadle, brambory na jemném. Přidáme měkký tvaroh
Olomoucké tvarůžky a měkký salám nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme
Cibuli nakrájíme na kolečka, opečeme na sádle a zalijeme vývarem, dusíme, dle chuti osolíme a opepříme
Brambory si nastrouháme, vymačkáme, přidáme mléko, prolisovaný česnek, vejce, droždí, osolíme, opepříme
Z mléka, mouky, vejce a soli si uděláme těstíčko a smažíme lívance na oleji. Do každého lívance přidáme
Rozválíme listové těsto na plech tak, aby tvořilo asi 1 cm okraje. Prolisovaný česnek smícháme s trochou
Všechny suroviny smícháme s pokrájenými syrečky. Poté ochutíme podle vlastní chuti. Důkladně promícháme
Vepřovou panenku orestujeme vcelku. Osolíme a opepříme. Špenát restujeme na oleji, ochutíme solí, pepřem
Tvarůžky a cibuli nakrájíme na malé kousíčky. Přidáme sůl, pepř a mletou sladkou papriku. Na konec přimícháme
Cibulku nakrájíme nadrobno, přidáme Lučinu a nastrouhané tvarůžky. Osolíme, opepříme a přidáme trochu
Cibuli oloupeme a rozkrojíme ji díky, které můžeme napichovat. Špízové jehly nebo špejle potřeme olejem