Prémiový obsah
★★★
3.8K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Pak obrátíme, posypeme lístky tymiánu a opečeme ho Ozdobíme tymiánem a zbylou omáčku podáme zvlášť.
Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, změklý tuk a vejce. Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme
Mouku s cukrem, droždím, solí, vejci, kůrou, olejem a rozehřátým tukem na pečení zaděláme vlažným mlékem
pečením potřeme česnekem utřeným se solí, bazalku a tymián
rozmixujeme a podáváme posypané čerstvým nebo sušeným tymiánem
Omyté brambory nakrájíme na tenké plátky. Chvilku povaříme s mlékem a kořením, zahustíme světlou jíškou