Prémiový obsah
★★★
18.2K čtenářů
1 h 30 m
Kuchař Berda
Když potřebujeme loupat rajčata, před ponořením do vařící vody nakrojíme ve slupce křížek asi 1 cm velký, ve vodě se pak naříznutá slupka nadzvedne a je jednoduché začít loupat.
Roštěnky naklepeme, na okrajích nakrojíme, po obou stranách osolíme a po jedné straně potřeme hořčicí
Kachnu osolíme, vložíme na pekáč, posypeme kmínem trochu podlijeme a za občasného polévání vypečenou
Odleželého bažanta očistíme, nařežeme špičatým nožem Takto nachystaného bažanta vložíme na připravenou,
Bažanta naporcujeme na 6 kousků, které prošpikujeme Na tento základ naskládáme osolené kousky bažanta,
Bažanta vykucháme, dobře omyjeme zvenku i zevnitř, Změklého bažanta vyjmeme a rozkrájíme na porce, ty
Bažanta očistíme, omyjeme, osolíme a protkneme anglickou Upečeného bažanta rozčtvrtíme a uložíme na mísu.
Vykuchaného bažanta necháme asi 5-6 dní na chladném Očištěného a vykuchaného bažanta umyjeme a osolíme.
Ahoj kuchaři,
myslím si,že za 2x30 min bažant není schopný konzumace (to nestačí ani na kuře) bez předchozí marinace nebo jiných úprav,ale vyzkouším a dám zprávu,pro ostatní zvídavé.U se mi dva rozmrazují(je to dárek od přítel z high society,kteří neví co s tím)
Dobrý den,
abych byl upřímný, také se mi to zdá málo, ale publikuji recept v takovém znění, v jakém jsem ho obrdžel. Něměl jsem bohužel po ruce bažanta, abych to rovnou vyzkoušel :-) Věřím ale, že to bude akorát a pochutnáte si.