Prémiový obsah
★★★★
12.6K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Do mísy dáme hrubou i jemnou kukuřičnou mouku, polohrubou Že je chléb upečený zjistíme, když do něj píchneme
Připravíme si formu na biskupský chlebíček a vyložíme ji pečícím papírem. V míse smícháme mouku, droždí
Do pekárne dáme najprv tekuté ingredience a potom sypké. Pečieme na programe SPRINT alebo na programe
Do hrnečku rozdrobíme droždí, rozmícháme s troškou cukru, vlažné vody a lžící mouky na akšičku a necháme
V míse smícháme kukuřičnou a bezlepkovou mouku s citronovou
Zelenou a červenou papriku oloupeme a nakrájíme na větší kusy. V hrnci rozpustíme máslo. Přidáme mletou
Ze všech ingrediencí vytvoříme těsto. Uhněteme z něj velkou kouli. Rozdělíme ji na 12 stejných dílků,
Cibulku nakrájíme na jemno. Česnek prolisujeme. Všechny ingredience smícháme dohromady. Osolíme a opepříme
Mouku, kypřící prášek prosejeme, aby se důkladně smíchal. Přidáme vejce, mléko a v mikrovlnné troubě