Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
V mléce rozšleháme 1 vejce, rozehřáté máslo, sůl a drcený kmín. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do
Ve vodě rozehřejeme tuk a smícháme s cukrem a droždím, přidáme 2/3 mouky a vypracujeme těsto. Přikryté
Bylinkový chléb pečeme v předehřáté troubě. Upečený bylinkový chléb podáváme podle chuti.
Příprava zápary: Smíchejte a ihned přikryjte fólií, aby se voda neodpařovala, už tak to jde míchat ztuha
Připravte si kvasek: Nalijte do misky trochu vlažné vody, přidejte ličku cukru, rozdrobte droždi a nechte
Brambory uvaříme a poté rozmixujeme na kaši. Přidáme mouku, kvásek, kmín, sůl a bylinky nebo další semínka
Pokud máte pekárnu a zvítězí u vás lenost, můžete nechat upéct celý chleba rovnou v přístroji. Jestliže
Kvasnice rozmícháme s cukrem na kaši, přilijeme vlažnou vodu (100 ml) a necháme vzejít kvásek. Ve větší
Ve velké míse smíchejte 500 g mouky, 2 lžičky soli a 7 g droždí. Uprostřed udělejte důlek, přidejte 3