Prémiový obsah
★★★
4.8K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Pečeme asi 75 minut v troubě předehřáté na 160 °C až chlebíček
Nejprve si smícháme majonézu, ocet, hořčici, sůl a pepř. Poté přidáme ostatní suroviny, nakrájené na
nastrouhanou cibuli, česnek, majoránku, koření, nasekané ořechy
Upečený chlebíček vytáhneme, necháme zchladnout a podáváme
Formu na chlebíček si vymažeme tukem a troubu zapneme
Žloutek rozmícháme se solí a hořčicí a za stálého míchání přikapáváme olej. Směs rozředíme smetanou,
Majonézu smícháme s hořčicí a přidáme postupně nakrájené okurky, salám a nadrobno nasekanou cibuli. Poté