Prémiový obsah
★★★★★
74.7K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Maso vyjmeme a omáčku přepasírujeme přes síto a po Omáčku už nevaříme.
Husu dobře omyjeme a očistíme. Silně ji posolíme uvnitř i zvenku a do druhého dne ji necháme v chladu
Příprava kachny: Kachnu si očistíme, nasolíme, nakmínuje a napepříme a necháme nejlépe v lednici přes
Na pánvi rozehřejeme olej, orestujeme nakrájenou cibulku a přidáme šunku. Krátce opečeme a přidáme nakrájené
Příprava lokší: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na vál. Přidáme trochu mouky, sůl
Až se začne štěpánská omáčka vařit, přidáme bujony Podle chuti omáčku osolíme a opepříme.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, kraje nařízneme aby se nekroutily, osolíme, opepříme a potřeme
Žloutky vyšleháme s cukrem, do těsta použijeme 1/3 cukru a čerstvě nastrouhanou citronovou kůru - asi
Maso očistíme a osušíme. Ve středu nožem vyřízneme širokou kapsu na vejce. Kapsu uvnitř potřeme hořčicí
Maso očistěte. Uprostřed masa nařízněte hlubší otvor, do kterého vložte uvařená vejce. Pak zavažte
Uvařeno a vylito děs
Moc všem chutnala!
Náhodou vám děkuji za recept,pospíchám k lékaři a bylo to rychlé.A co člověk-tak jiný názor-já jsem spokojená.Děkuji