Prémiový obsah
★★★
4.1K čtenářů
10 m
Patrik Kőlbl
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Okurku si nastrouháme. Smícháme se ostatními surovinami a promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme.
Okurky nastrouháme nahrubo, smícháme s česnekem a trochu osolíme, necháme stát, aby pustily šťávu, kterou
Bílý jogurt smícháme s majonézou. Okurku omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Poté vmícháme do jogurtu, osolíme
Sýr nakrájíme na kostičky, olivy na plátky. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme najemno, druhou na půlměsíčky
Okurku nastrouháme a necháme pustit šťávu. Jogurt osolíme, přidáme olej, ocet, pepř, kopr a prolisovaný
Příprava chleba: Mouku smícháme s droždím, cukrem, solí a přidáme vodou, propracujeme hladké těsto a
Okurku nastrouháme a necháme přes noc okapat. Jogurt, česnek, olej, ocet a špetku soli smícháme v misce
Okurku nastrouháme najemno, pořádně vymačkáme a smícháme s jogurtem, citronovou šťávou, třeným česnekem
Vymačkanou okurku přidáme k řeckému jogurtu a promícháme Řecké tzatziki podáváme s pečivem zdobené snítkou kopru
naplníme listy salátu, vložíme kuličky a vše zalijeme tzatziki
V řeckém tzatziki nemá majonéza ani kysaná smetana co dělat.