Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Hovězí maso protkneme slaninou, osolíme a zprudka opečeme na části tuku. Poté vyjmeme, do kastrólu vložíme
Cibule oloupeme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na lžíci rozpáleného oleji
Dršťky dobře očistíme, opereme v několika vodách, vytřeme solí a spaříme horkou vodou. Potom je vaříme
Příprava omáčky: Hovězí maso protkneme slaninou, osolíme a zprudka opečeme na části tuku. Poté vyjmeme
Do pekáče vložíme prošpikované, osolené a opepřené maso. Posypeme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pokrájenou
(dobrým výběrem je kulatá plec, tedy tzv. falešná svíčková , která je nejen cenově dostupnější než pravá svíčková
Maso omyjeme, osušíme v papírové utěrce, okraje plátků nařízneme, aby se nám řízky nekroutily. Plátky
Na pánvi osmahneme na sucho plátky slaniny dokřupava. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibulku
Uzený bůček uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme část mouky, osmahneme
V hrnci s vodou uvaříme nakrájené brambory. Přidáme trochu kmínu, sůl a trochu pepře. Dále vmícháme vejce
Hovězí maso protkneme slaninou, osolíme a zprudka opečeme na části tuku. Poté vyjmeme, do kastrólu vložíme
Hovězí maso protkneme slaninou, osolíme a zprudka opečeme na části tuku. Poté vyjmeme, do kastrólu vložíme
Jednen z mála dobrých receptů Jenom ne hořčici !Díky
pravá babičina svíčková