13.6K čtenářů Přidat komentář

Pikantní omáčka ke grilovanému masu

30 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Pikantní omáčka ke grilovanému masu

  1. Rajčata na několik vteřin ponoříme do vroucí vody, vytáhneme, zchladíme a oloupeme.
  2. Oloupané rajčata nakrájíme na kostky.
  3. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou a nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričku.
  4. Po chvíli přidáme rajčata, citrónovou šťávu a ochutíme dle chuti medem, solí a mletým pepřem.
  5. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
  6. Hotovou necháme vychladnout a podáváme ke grilovanému masu.
  • 250 g rajčata
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 cibule
  • 2 stroužek česnek
  • 1 chilli (paprička)
  • 1 lžíce citrónová šťáva
  • 1 lžička med
  • sůl
  • mletý pepř

Jak uvařit sypkou rýži

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.

Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.

A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.

Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.

Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.

Pikantní rajčatová omáčka ke grilovanému masu
8.8K
Kuchař Berda
★★★

Pikantní rajčatová omáčka ke grilovanému masu

Podle chuti ji můžeme osolit a osladit a podáváme ke grilovaným nebo pečeným masům.

Telecí maso s pikantní omáčkou
15.3K
Kuchař Berda
★★★

Telecí maso s pikantní omáčkou

Maso omyjeme, osušíme a potřeme grilovacím kořením. Omáčku necháme zchladnout a podáváme ji s telecím masem

Pikantní omáčka
16.7K
Kuchař Berda

Pikantní omáčka

Vhodné jako marináda i jako omáčka k hotovému masu.

Pikantní grilovaná žebra
295
redakceTerka
★★★

Pikantní grilovaná žebra

Všechny suroviny na marináda rozmixujeme pomocí ponorného mixéru. Marinádou potřeme žebírka a uložíme

Pikantní grilované žebra
1.5K
jardagurman

Pikantní grilované žebra

Žebírka si osolíme, v misce smícháme ingredience na marinádu. Žebra potřeme a necháme přes noc marinovat

Grilovaný pikantní pstruh
1.3K
Redakce Recepty.eu

Grilovaný pikantní pstruh

Rybu omyjeme a osušíme. Z každé strany uděláme pár šikmých zářezů a rybu zakápneme citronovou šťávou.

Grilované maso se smetanovou omáčkou
1.5K
jardagurman
★★★

Grilované maso se smetanovou omáčkou

Maso osmahneme na oleji z obou stran. Podáváme s bramborem, maso přelité smetanovou omáčkou

Jogurtová omáčka ke grilovanému masu
16.1K
Kuchař Berda
★★★

Jogurtová omáčka ke grilovanému masu

Poté jogurtovou omáčku rozdělíme rovnoměrně do tří či grilovanému masu, jehož chuť zvýrazní a pozvednou

Kari omáčka ke grilovanému masu
10.7K
Kuchař Berda
★★★

Kari omáčka ke grilovanému masu

Podáváme ke grilovanému masu.

Treska s pikantní omáčkou
7.3K
Kuchař Berda
★★★

Treska s pikantní omáčkou

Pekáč vymažeme tukem, rybu dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a dáme do pekáčku. Můžeme

Fazole s pikantní omáčkou
10.2K
Kuchař Berda
★★★

Fazole s pikantní omáčkou

Dusíme, dokud omáčka částečně nezhoustne.

Rychlá pikantní omáčka
8.2K
Kuchař Berda

Rychlá pikantní omáčka

Přidáme trochu sójové omáčky a podle chuti dosolíme