13.6K čtenářů
30 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Podle chuti ji můžeme osolit a osladit a podáváme ke grilovaným nebo pečeným masům.
Maso omyjeme, osušíme a potřeme grilovacím kořením. Omáčku necháme zchladnout a podáváme ji s telecím masem
Všechny suroviny na marináda rozmixujeme pomocí ponorného mixéru. Marinádou potřeme žebírka a uložíme
Žebírka si osolíme, v misce smícháme ingredience na marinádu. Žebra potřeme a necháme přes noc marinovat
Rybu omyjeme a osušíme. Z každé strany uděláme pár šikmých zářezů a rybu zakápneme citronovou šťávou.
Maso osmahneme na oleji z obou stran. Podáváme s bramborem, maso přelité smetanovou omáčkou
Poté jogurtovou omáčku rozdělíme rovnoměrně do tří či grilovanému masu, jehož chuť zvýrazní a pozvednou
Pekáč vymažeme tukem, rybu dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a dáme do pekáčku. Můžeme