Prémiový obsah ★★★ 3.8K čtenářů Přidat komentář

Pažitková omáčka II.

50 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Pažitková omáčka II.

  1. Na rozehřátém rozpuštěném másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.
  2. Tu zalijeme chladným vývarem, důkladně rozšleháme, uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme asi půl hodiny.
  3. Ke konci zjemníme omáčku mlékem, opět ji krátce povaříme, podle chuti dosolíme a přecedíme.
  4. Do hotové omáčky přidáme omytou jemně nakrájenou pažitku a můžeme podávat k pečenému či smaženému masu a bramborovým přílohám nebo knedlíkům.
  • 60 g máslo
  • 100 g cibule
  • 60 g mouka (hladká)
  • 600 ml mléko
  • sůl
  • pažitka

Skvrny od čokolády

Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.

U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.

Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.

Pažitková omáčka
5.6K
Kuchař Berda

Pažitková omáčka

Čistou pažitku pokrájíme najemno a přidáme do omáčky

Pažitková omáčka
847
Redakce Recepty.eu

Pažitková omáčka

Tato omáčka se perfektně hodí k těstovinám.

Vařená brokolice s pažitkovou omáčkou
637
Redakce Recepty.eu

Vařená brokolice s pažitkovou omáčkou

Podáváme uvařenou brokolici přelitou omáčkou.

Vařený květák s pažitkovou omáčkou
491
Redakce Recepty.eu

Vařený květák s pažitkovou omáčkou

Podáváme uvařený květák přelitý omáčkou.

Grilovací omáčka II.
16.2K
Redakce Recepty.eu

Grilovací omáčka II.

Zvolna vaříme hodinu a pak zcedíme. Používáme na hotové maso na stole, nebo na grilu po dopečení, za

Cibulová omáčka II.
10.1K
Kuchař Berda
★★★

Cibulová omáčka II.

Kdo nemá rád v omáčce kousky cibule, přecedí.

Petrželová omáčka II.
4.2K
Kuchař Berda

Petrželová omáčka II.

Rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme, vykrojíme vnitřek a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek

Česneková omáčka II.
9.6K
Kuchař Berda

Česneková omáčka II.

tuku lehce osmažíme utřený česnek, přidáme ho do omáčky Pak omáčku přecedíme a dochutíme citrónovou šťávou.

Pažitkový olej
538
julie

Pažitkový olej

Pažitku nasekáme na drobné kousky. Na dno sklenice nalijeme trošku oleje a pěchujeme bylinku. Pažitku

Pažitková pomazánka
221
tetalenka

Pažitková pomazánka

Měkký tvaroh rozmícháme se solí a pepřem, kdo chce pomazánku výraznější, přidá i trochu jemně rozetřeného

Pažitkové noky
34
tetalenka

Pažitkové noky

Brambory vložíme i se slupkou do osolené vroucí vody a vaříme doměkka. Trvá to přibližně 20 až 30 minut

Pažitkové lívance
7
redakceTerka

Pažitkové lívance

Prosejeme mouku, smícháme vejce, přidáme vodu a sůl. Nakonec vmíchejte nakrájenou pažitku. Pánev potřete