Skvrny od mastného vyčistíme tak, že skvrny pokapeme jarem a necháme působit.
Potom látku vypereme normálním způsobem, jak jsme zvyklí.
Pak omáčku rozmixujeme dohladka, dochutíme Solčankou Omáčkou přeléváme na talíři plátek vařeného či pečeného
Maso dáme do hrnce, přidáme vodu, necháme přejít varem, slijeme a přidáme čistou vodu. Cibuli přepůlíme
Podáváme maso s omáčkou s knedlíkem a ozdobíme mrkvičkou
Všechny suroviny zpracujeme na těsto, rozválíme na válu na asi 1 cm silný plát a vykrajume různé tvary
Omáčku osolíme, podle chuti osladíme a okyselíme. Omáčku podáváme s vařeným uzeným masem nakrájeným na
povidla, mléko a rum (pokud bude omáčka moc hustá, Hotovou omáčku dochutíme cukrem a skořicí a podáváme
Pokud je omáčka moc hustá přidáme do ní trochu mléka Knedlíky rozdělíme do talířů, polijeme omáčkou, posypeme
Z másla a mouky uděláme světle žlutou jíšku. Přidáme do ní oprané,uvařené a prolisované švestky. Zalijeme
Příprava omáčky: Mezitím svaříme povidla, švestky a POdáváme šišky, přidáme omáčku a poté zasypeme mákem
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Studené je pak jemně nastrouháme, přidáme
Mléko lehce ohřejeme a nalijeme do mísy, ve které budeme zpracovávat těsto. Přidáme rozdrobené droždí