12.9K čtenářů
2 h
Redakce Recepty.eu
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Než se nám buchta upeče, připravíme si zakysanou smetanu smetanou a posypeme skořicí.
strouhankou, osolíme, okořeníme, promícháme, zalijeme zakysanou smetanou, prohřejeme a podáváme.
Osolenou prosátou mouku smícháme v hluboké míse se zakysanou smetanou, cukrem a žloutky.
Do misky si rozdrobíme nivu, přidáme k ní zakysanou smetanu, zeleninu a 1-2 stroužky česneku (podle chuti
Při podávání dáme do polévky lžičku zakysané smetany
Poté přidáme zakysanou smetanu, olivový olej, nasekanou
Podáváme se zakysanou smetanou a pokapeme olivovým