Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Koláčovou formu vymažeme kouskem másla a rozložíme do ní plát listového těsta, okraje vytáhneme do boků
Hruškovo - sýrovou směs přesuneme na hotový korpus
Mouku si dáme na vál, uděláme důlek, dáme pokrájený tuk, trochu vody a vypracujeme hladké těsto. Těsto
mlékem, smetanou, kořením, přidáme sýr a polijeme koláč
Listové těsto na vále rozválíme na tenký plát. Potřeme jej rovnoměrně vrstvou taveného sýra. Tavený sýr
V hrnečku rozmícháme mouku s cukrem a droždím a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme
Žloutky rozšleháme s mlékem a nastrouhaným ementálem, přidáme na nudličky nakrájenou šunku a nakonec
Nastrouháme tvrdý sýr, smícháme ho se změklým máslem, moukou a žloutky, přidáme sůl podle chuti a rukama
Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Prosátou mouku dáme do mísy, k ní přidáme
Sýr nakrájíme nahrubo a rozprostřeme po jedné tortille tak, aby vrstva byla rovnoměrná. Přiložíme druhou
Obsah sáčku vysypeme do mísy a zalijeme vlažnou vodou. Promícháme a necháme alespoň půl hodiny nabobtnat
Rozehřejeme si na pánvi máslo a olej, přidáme kostičky sýru a necháme rozpustit. Zasypeme cukrem, opečeme