Prémiový obsah
★★★
7.8K čtenářů
1 h 10 m
Kuchař Berda
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
vymazaného a vysypaného pekáče, poklademe půlkami švestek J emně umletý mák povaříme v mléce, přidáme cukr, skořici
Švestky vypeckujeme a balíme do připraveného těsta. Na talíři knedlíky posypeme mletým mákem s cukrem a
knedlíčky polijeme rozpuštěným másle a posypeme namletým mákem Místo švestek můžeme použít i meruňky, nebo třešně.
Švestky pokrájíme, nasypeme do hrnce, přidáme želírovací Nakonec přidáme mák a vše důkladně promícháme.
čtverečky, do kterých zabalíme umyté a poté utřené švestky knedlíčky polijeme rozpuštěným másle a posypeme namletým mákem
na plátky, na každý plátek položíme vypeckovanou švestku Servírujeme s mletým mákem, pocukrujeme moučkovým cukrem
Nakonec do těsta vmícháme nemletý mák. Švestky vypeckujeme a promícháme se skořicovým cukrem
Švestky rozpůlíme a poklademe jimi koláč řezem nahoru Na švestky rozprostřeme mák a posypeme drobenkou.