Prémiový obsah
★★★
17.3K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
V míse smícháme mouku, umleté ořechy, cukr a prášek do pečiva. Promícháme a přidáme žloutky, mléko a
Bábovku necháme chvíli ve formě, pak ji opatrně vyklopíme
Po celé ploše rozetřeme ořechovou náplň a smotáme jako Špejlí zjistíme, zda je bábovka upečená.
V míse smícháme mouku, umleté ořechy, cukr a prášek do pečiva. Promícháme a přidáme žloutky, mléko a
Máslo rozdrobíme do mouky, dále do ní vmícháme ořechy, prášek do pečiva a cukr. Přidáme syrové bílky
Všechny suroviny dáme do mísy a dobře zpracujeme, nalijeme do vymazané bábovkové formy. Pečeme asi 40
Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou. Těsto nalijte do formy na bábovku a pečte zhruba 45
Nejdříve utřeme heru s cukrem, pak postupně přidáme ostatní ingredience. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh
Povrch těsta potřeme mlékem, aby při pečení bábovka a špejle zůstane suchá, je bábovka upečená.