Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Listové těsto vyválíme na placku a dáme do vymazané formy. Těsto posypeme rozdrcenými piškoty, rozložíme
do mléka přidáme olej, sůl mouku, cukr a droždí. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě
Kulatou formu na koláč nejprve vymažeme tukem a peté Poté ji vložíme do vyhřáté trouby a koláč při 175 °
Máslo necháme změknout, pak ho v míse vymícháme do pěny, přidáme polovinu cukru a postupně přidáváme
Rozdrobíme na koláč a dáme péct do trouby vyhřáté na
mouku s cukrem, práškem do pečiva, máslem a uděláme drobenku Poklademe borůvkami a posypeme drobenkou a dáme péct
naneseme na těsto, poklademe hruškami, posypeme cukrem a drobenkou Koláč pečeme na 180°C asi 30 minut.