Prémiový obsah
★★★
5.8K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
V míse smícháme mouku, umleté ořechy, cukr a prášek do pečiva. Promícháme a přidáme žloutky, mléko a
Čaj můžeme dělat z podbělu čerstvého i sušeného. TIP: Do čaje přidáme lžičku medu a pár kapek citronu
Zvlášť si uvaříme 500 ml černého čaje, do kterého přidáme Do vánočního čaje si můžeme dopřát trochu rumu.
Do vody nasypeme lipový i bezový květ, přivedeme k varu, odstavíme z ohně a pod pokličkou necháme 15
smícháme s džusem, citrónovou šťávou a vychladlým čajem kuličky hroznového vína a do poloviny nalijeme ochucený čaj
vlijeme je do předehřáté konvice, kam jsme vložili čaj Přiklopíme a necháme chvíli stát, až se čaj vyluhuje
Při přípravě čaje přechází do vody relativně malé množství množství se považuje tři až šest šálků šalvějového čaje
U sedmikrásek se sbírají pouze květy, které můžeme usušit, ale také využít čerstvé. Hrst sedmikrásek
Hluchavku zalijeme horkou vodou a necháme vyluhovat. Ochutíme citronem, medem a podáváme horké.