Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Rozválíme a uděláme kolečka, doprostřed dáme ořechovou na třech místech přehneme dovnitř, čímž vytvoříme trojhránky
Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vanilkového cukru, vajec a vloček, másla vypracujeme křehké těsto.
Ořechová hmota: Zbytek másla (250 g) rozpusťte v hrnci Nad vodní lázní rozpustěte polevu (nebo čokoládu) a trojhránky
Potřeme marmeládou a ořechovou směsí, pečeme dozlatova Ořechová směs: rozpustíme máslo, přidáme med, cukr
Změklé máslo utřeme do pěny se žloutky a cukrem, po chvíli přidáme po lžících horkou vodu a těsto zahustíme
Ořechové trojhránky potřeme bílkem, posypeme sekanými Upečené ořechové trojhránky ocukrujeme a můžeme se
Na vále smícháme mouku s práškem, měkkým máslem, solí a vodou, vytvoříme těsto a necháme odpočívat. Nasekáme
V míse smícháme mouku s mákem, cukrem, citronovou kůrou a tukem. Přidáme žloutek a vypracujeme hladké