Prémiový obsah
★★★
6.4K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Skvrny od mastného vyčistíme tak, že skvrny pokapeme jarem a necháme působit.
Potom látku vypereme normálním způsobem, jak jsme zvyklí.
Do mouky si dáme kousky másla, cukr, žloutky, sůl, citronovou kůru, koření a kvásek (droždí, lžíce cukru
Ještě horké jidášky potřeme oslazenou vodou s rumem
tvoříme provázky, které propleteme tak, aby nám vznikly jidášky
Kvasnice rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru z odměřeného množství a rozmícháme na kaši. Zalijeme
Jidášky přeneseme na plech pokrytý alobalem a potřeme Ještě horké jidášky potřeme nahřátým medem a můžeme
Makovou náplň připravíme tak, že dáme do hrnce mák Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, naplníme makovou
Do mísy nalijeme mléko, žloutky a rozmícháme. Vmícháme ricottu, mouku s práškem do pečiva, mák, cukr
Příprava těsta: Do menší misky dejte trošku mouky, cukru a droždí. Zalijte malým množstvím ohřátého mléka