Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.
Do každého lívance dáme plátky jablek a opečeme z obou Lívance podáváme ještě teplé, sypeme moučkovým cukrem
Do mléka nebo kefíru dáme cukr, kokos, rum, špetku soli a rozpuštěné máslo. Z bílků vyšleháme sníh a
Prosejeme mouku, smícháme vejce, přidáme vodu a sůl. Nakonec vmíchejte nakrájenou pažitku. Pánev potřete
V miske zmiešajte múku, cukor a soľ. Do mlieka pridajte sušené droždie a nechajte ho pár minút kvasiť
potřené olejem smažíme pomalu (při nízké teplotě) lívance
lívanečníku na tenké vrstvě slunečnicového oleje usmažte lívance obyčejnou pánev, díky relativně hustému těstu se lívance
kterou trošku potřeme kokosovým olejem a tvoříme lívance Lívance podáváme s džemem či s ovocem.