Prémiový obsah
★★★
10.9K čtenářů
3 h
Kuchař Berda
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Nejprve předehřejeme troubu zhruba na 170 stupňů.Poté nasypeme mouku, mléko, žloutek vejce a máslo do
Z těsta upečeme 2 placky (na papíře), rozpůlíme, potřeme ušlehanou šlehačkou, vrstvíme na sebe těsto,
Všechny suroviny vypracujeme v hladké těsto, které vyválíme na plát a vykrajujeme kometky. Kometky upečeme
Želé připravíme podle návodu a nalijeme na plech. Dáme do lednice na několik hodin ztuhnout. V míse smícháme
Skořápky od vajíček propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Šťávu z kompotu smícháme s želatinou
Na kvásek si smícháme droždí, 100 ml mléka a lžičku krupicového cukru. V míse smícháme mouku se solí,
V míse smícháme mouku, cukr, máslo a víno. Vypracujeme těsto, které rozválíme a vykrajujeme z něm kolečka
Brambory oloupeme a opláchneme. Nastrouháme na jemném struhadle, dáme do mísy a přebytečnou tekutinu
Do sklenice dáme led, na něj plátky hrušky. A pak sklenku do dvou třetin dolijeme vínem. Pak přidáme
Kuskus nalijeme horkou vodou, lehce osolíme přidáme olivový olej a necháme 15 minut stranou. Jakmile
Mango zbavíme pecky a spolu s jahodami nakrájíme na malé kousky, smícháme s vanilkovým cukrem. Tortillu