Prémiový obsah
★★★
4.8K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Ze všech přísad vypracujeme těsto a rozválíme jej na dvě placky. Každou posypeme strouhankou, poklademe
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kusy a uvaříme v osolené vodě bez kmínu doměkka. Zcedíme, vodu
Na vál prosejeme mouku, přidáme tuk a promneme s moukou a špetkou soli. Pak přidáme jogurt a žloutky
Jogurtové těsto svineme a okraje založíme pod závin Jogurtové záviny pečeme asi na 200 °C, dokud závin
Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme jej na teplém místě vzejít. Do teplého mléka
Mléko, mouku a cukr smícháme v hrnci dohromady a vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Přimícháme směs
Zpracujeme klasickým způsobem kynuté těsto. Necháme vykynout, rozdělíme na jednotlivé prameny, podle
Mléko ohřejeme a nadrobíme do něj droždí – uděláme kvásek. Do kvásku přidáme ostatní suroviny a vymícháme
Cukrářské piškoty namáčíme v silné kávě ochucené brand. Vkládáme do formy a jednotlivé vrstvy potíráme
Mleté maso promícháme s drobně nakrájenou cibulí, paprikou, pepřem a solí a uděláme dvanáct tenkých válečků
Těsto: Smíchejte ocet se sodou. Máslo, cukr a med vložte do hrnce, vymíchejte, přidejte sodu s octem