Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Na vál nasypeme mouku, uděláme v ní hnízdečko, vložíme do něj hodně změklý tuk, vejce a nalijeme asi
ze všech surovin vypracujme těsto a dáme ho na 1 hodinu odpočinout do ledničky. Mezitím si oloupeme a
Teplý závin pocukrujeme moučkovým cukrem. Poté odstavíme a ihned podáváme se závinem.
Na vál prosejeme mouku, přidáme tuk a promneme s moukou a špetkou soli. Pak přidáme jogurt a žloutky
Na vál prosejeme mouku, přidáme tuk a promneme s moukou a špetkou soli. Pak přidáme tvaroh a žloutky
vodou, a přeložíme přes něj druhý konec závinu. Rozšlehaným vejcem potřeme záviny a pečeme dozlatova
Stejně připravíme další dva záviny. Před podáváním závin ocukrujeme.
Příprava závinu: Mouku nasypeme na vál, do středu vyhloubíme Podáváme společně se závinem pocukrované moučkovým
Listové těsto vyválíme na tenký obdélníkový plát. Těsto posypeme strouhankou, dáme na něj nakrájená jablka
strouhanými jablky, skořicí a cukrem a srolujeme do závinu
případně cukrem (dle sladkosti jablek) a srolujeme do závinu