Rybí zápach dostanete z rukou, namočíte-li je na chvíli v mléku.
ve formě a posypeme skořicí, nasekanými oříšky a rozinkami Hotový koláč pocukrujeme a podáváme se zmrzlinou.
Jablečnou kaši zředíme litrem vody, v níž rozmícháme Nakonec přidáme propláchnuté rozinky a citrónovou šťávu
Jablka a rozinky rozprostřeme na povrch těsta, posypeme Koláč pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů 35 minut
Rozinky spaříme horkou vodou a překrájíme.
Jablka nahrubo nastrouháme a přidáme ostatní ingredience. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vanilkovým
koláčové formy, poklademe nakrájenými jablky, spařenými rozinkami
Rozinky namočené přes noc v rumu rozdělíme na poloviny formy a upečeme dozlatova. upečený perník, ozdobíme rozinkami
Jablečnou náplň připravíme tak, že jablka oloupeme, Necháme chvíli vychladnout a potom tuto jablečnou náplň
Pak koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na 30 Hotový koláč podáváme vlažný nebo vychladlý.
placku a nakrájíme proužky, které pokládáme přes koláč rozšlehaným vejcem a pečeme na 170 C asi hodinu, dokud koláč