Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Do nádoby dáme nakrájené jahody, přidáme mléko a důkladně rozmixujeme. Dochutíme cukrem či medem, dáme
V části studeného mléka rozmícháme žloutky a škrobovou moučku, vlijeme do zbývajícího horkého mléka,
Nejdříve si připravíme kvásek. Droždí zasypeme cukrem, zalijeme částí mléka a necháme vzejít. Ve zbytku
Jahody omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce s vodou a vaříme cca 20 minut za občasného
Nejdříve si připravíme kvásek. Droždí zasypeme cukrem, zalijeme částí mléka a necháme vzejít. Ve zbytku
Borůvky rozmačkáme a propasírujeme. Jogurt dáme do mísy a smícháme s oběma cukry a s borůvkami. Z bílků
Mango omyjeme, osušíme, oloupeme a odstraníme pecky. Z kousku jednoho manga nakrájíme tenké plátky a
Cukr a vodu zahříváme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Potom necháme vychladnout, přimícháme citrónovou
Poté sorbet promícháme a dáme je opět zmrazit. Sorbet můžeme podávat s piškotovými srdíčky.
Z pomerančů vymačkáme šťávu. Smícháme s cukrem a vodkou a na mírném ohni povaříme 15 minut. Směs vložíme