Prémiový obsah
★★★
4.6K čtenářů
1 h 5 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Cukr promícháme s kakaem a utřeme se žloutky do pěny. Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva
Příprava krusty: V mixéru rozsekáme oreo sušenky a dáme je do mísy. Rozpustíme si máslo a přidáme do
Máslo si utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu, přidáme mouku, prášek do pečiva
mícháme ručně stěrkou na těsto, aby se vejce spojila s čokoládovou
krému vyšleháme a pokryjeme vršek i strany celého dortu Vánoční čokoládový dort můžeme pak „zasněžit“.
Upečený dort rozkrojíme, potřeme meruňkovým džemem Dort potřeme džemem i nahoře a polijeme připravenou
Nejdříve třikrát obkreslíme dno dortové formy a vystřihneme. Troubu zapneme na 180 °C. Do jedné mísy