Prémiový obsah
★★★★
42.2K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Pokud připálíme mléko v hliníkovém hrnci, stačí v hrnci povařit jednu cibuli.
Připálené mléko vystoupí na hladinu v podobě pěny.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáváme moučkový cukr. Vložíme do vodní lázně a šleháme
Vodu svaříme s cukrem a necháme vychladnout. Poté přidáme kyselinu citronovou, necháme zaležet a přidáme
Všechny suroviny smícháme dohromady. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme na 180°C cca
Z mléka, cukru a kvasnic necháme na teplém místě vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, sůl, zbytek cukru
Suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto. Na válu těsto válíme tak, že těsto několikrát při válení
Pečeme ve vyhřáté troubě, jakmile začne perník vonět Po upečení necháme perník zchladnout a dozdobíme půlkami
V míse smícháme med, máslo, cukr a žloutek. Přidáme perníkové koření, jedlou sodu, kakao a mouku. Vypracujeme