Prémiový obsah
★★★
7K čtenářů
1 h 30 m
janapozarova
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Ze surovin na těsto uděláme korpus, který v dortové formě upečeme. Ze 7 dkg hery a 2 dkg hladké mouky
Do smetany přidat cukr a kakao a přivést téměř k varu za stálého míchání. Nechat odležet v lednici pokud
Cukr,žloutky,mléko ušleháme. Přidáme ostatní suroviny a šleháme, až vznikne tuhé a lepkavé těsto. Pak
Vejce s cukrem šleháme v horké vodní lázni asi 5 minut. Pak lázeň odstavíme a šleháme do husté pěny.
Den předem svařte na pařížskou šlehačku 350 ml smetany s 30 g cukru a 35 g kakaa. Po vychladnutí uložte
Cibulky očistěte, odřízněte jim kořínky, větší část zelené nati a stáhněte poškozenou vnější vrstvu.
Do namletého masa přidáme navlhčenou housku, přetřený česnek, nastrouhanou cibuli, sůl, majoránku, koření
Maso si omyjeme, nakrájíme a osolíme a opepříme. Z citronové šťávy, drceného česneku, tymiánu a oleje
Do pěny utřeme máslo, cukr, vejce. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, polohrubou mouku, prášek do pečiva
Svaříme všechny ingredience na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne v lednici. Druhý den smetanu